Δελτίο Τύπου

Η Ένωση Επιχειρήσεων Οινοπνευματωδών Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π.), στο πλαίσιο των αρχών της και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για την προστασία και ενημέρωση των καταναλωτών, προχώρησε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε χορηγία ενημερωτικής εκστρατείας με θέμα την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.

Είναι η δεύτερη φορά που η Ένωση συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας για θέματα προστασίας των καταναλωτών. Η πρώτη ήταν το 2005, όταν υπέγραψε από κοινού με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση του Προβλήματος των Ναρκωτικών, Σχέδιο Αρχών Διακήρυξης και Αυτοδέσμευσης σχετικά με τη Διαφήμιση Αλκοολούχων Ποτών και την Ενημέρωση των Καταναλωτών.

Στην εκστρατεία συμμετέχει και η τηλεόραση του ΑΝΤ1, που έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και αγκάλιασε την κοινή προσπάθεια του Υπουργείου και της ΕΝ.Ε.Α.Π. αναλαμβάνοντας τη χορηγία επικοινωνίας. Στην πρώτη φάση της εκστρατείας θα μεταδίδονται μέσω της συχνότητας του καναλιού δυο τηλεοπτικά μηνύματα. Το πρώτο στοχεύει στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ανήλικων και το δεύτερο στην ελληνική  οικογένεια.
Η Εκστρατεία θα διαρκέσει όλο το Σεπτέμβριο και θα συμπληρωθεί και υποστηριχθεί στο άμεσο μέλλον από στοχευμένες δράσεις ενημερωτικής και εκπαιδευτικής εμβέλειας για το καίριο ζήτημα της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ.

Δείτε τα σχετικά τηλεοπτικά μηνύματα:

Τηλεοπτικό μήνυμα "Οικογένεια"

Τηλεοπτικό μήνυμα "Ανήλικοι"

 

Αρχή Αποδεύσμευσης
Απολαύστε υπεύθυνα
Bob Campain: Αλκοόλ, όχι απόψε οδηγώ
www.efrainein.gr
Ευφραίνειν

Παιδιά και αλκοόλ

 

EN.E.A.Π

Αλκοόλ & Νέοι

Απολαύστε Υπεύθυνα

Αλκοόλ