Αλκοόλ και Νέοι

Αλκοόλ και Γονείς

Τα παιδιά αναπόφευκτα, μέσω των ερεθισμάτων που δέχονται (οικογένεια, τηλεόραση, internet, κοινωνικές συναναστροφές) έρχονται σε επαφή με το αλκοόλ από νεαρή ηλικία. Είναι αρκετά  αυτά που ένας γονιός μπορεί και πρέπει να κάνει για να επηρεάσει το παιδί του και αυτό να αποκτήσει μία υπεύθυνη στάση απέναντι στο αλκοόλ.

Εάν το παιδί είναι μεταξύ 8-11 ετών

Αυτή είναι συνήθως η ηλικία που μερικά παιδιά μπορεί να αρχίσουν να πίνουν σε κάποια πάρτυ ή σε σπίτια φίλων αν δεν έχουν ή όταν ξεφεύγουν από κάποια επιτήρηση . Είναι επίσης η κατάλληλη ηλικία που το παιδί μπορεί - εάν του δοθεί η κατάλληλη πληροφόρηση - να αντιληφθεί το πως λειτουργεί το αλκοόλ στο σώμα μας και τις πιθανές συνέπειές του. 

Εάν ανακαλύψτε ότι το παιδί σας έχει πιει χωρίς την άδειά σας, παραμείνατε ήρεμοι. Ακούστε το. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι έχει συμβεί συμβουλέψτε το και φυσικά δώστε πρώτοι το θετικό παράδειγμα στο παιδί σας σχετικά με τη σχέση σας με το αλκοόλ.

Εάν το παιδί είναι 12-14 ετών
Αυτή είναι συνήθως η ηλικία που μερικά παιδιά θα αρχίσουν να πίνουν σε κάποια πάρτυ ή σε σπίτια φίλων. Είναι επίσης η κατάλληλη ηλικία που το παιδί μπορεί - εάν του δοθεί η κατάλληλη πληροφόρηση - να αντιληφθεί το πως λειτουργεί το αλκοόλ στο σώμα μας και τις πιθανές συνέπειές του.  

Εάν ανακαλύψτε ότι το παιδί σας έχει πιει χωρίς την άδειά σας, παραμείνατε ήρεμοι. Ακούστε το. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι έχει συμβεί και φυσικά δώστε πρώτοι το θετικό παράδειγμα στο παιδί σας σχετικά με τη σχέση σας με το αλκοόλ.

Εάν το παιδί είναι 15-18 ετών
Είναι η εποχή που το παιδί περνάει αρκετό χρόνο μακριά από το σπίτι, με νέους της ηλικίας του. Είναι η περίοδος που πολλοί έφηβοι παρά το ότι δεν πρέπει αρχίζουν να πίνουν πιο συστηματικά. Σε αυτήν την ηλικία τα πρότυπά τους είναι συνήθως νέοι της ίδιας ηλικίας ή και λίγο μεγαλύτερης. Ο μιμιτισμός και η αντίδραση της ηλικίας μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική ή κακή κατανάλωση αλκοόλ.

Να είστε κοντά στο παιδί σας, να φροντίζετε να γνωρίζετε τις παρέες του και τα μέρη που συχνάζει. Μπορείτε να καταστήσετε σαφές ότι ακόμη εσείς είστε υπεύθυνοι για αυτό, αλλά μόνο και μόνο γιατί νοιάζεστε για την υγεία και το μέλλον του.  Φυσικά μην ξεχνάτε, εσείς δίνετε πρώτοι το θετικό παράδειγμα σχετικά με τη σχέση σας με το αλκοόλ.


 

Αλκοόλ και νέοι
Κάτω των 18
Νέοι άνδρες και γυναίκες

 

EN.E.A.Π

Αλκοόλ & Νέοι

Απολαύστε Υπεύθυνα

Αλκοόλ