Υπεύθυνο σερβίρισμα

Οι Χρυσοί Κανόνες Σερβιρίσματος
Ο επαγγελματίας bartender είναι υπεύθυνος, ειλικρινής και ενημερωμένος 

  1. Δεν σερβίρει αλκοόλ σε ανήλικους
  2. Σερβίρει μόνο επώνυμα και καλής ποιότητας αλκοολούχα ποτά
  3. Φροντίζει να υπάρχουν ταμπέλες που να θυμίζουν ότι ποτό και οδήγηση δεν ταιριάζουν
  4. Έχει διαθέσιμα τηλέφωνο και αριθμούς κλήσης ραδιοταξί.
  5. Δεν ενθαρρύνει τους ανταγωνισμούς για το ποιος θα πιει περισσότερο ή γρηγορότερα
  6. Δεν σερβίρει ποτό σε κάποιον που δείχνει μεθυσμένος.
  7. Φροντίζει για την άριστη εμφάνιση και καθαριότητα του χώρου που εργάζεται
  8. Είναι ευχάριστος, ευγενής αλλά και αυστηρός όταν είναι απαραίτητο

Μέσα στα πλαίσια των σκοπών της , καθώς και της ενημέρωσης των καταναλωτών, η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών δημιούργησε ένα έντυπο σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση και το υπεύθυνο σερβίρισμα.
Στόχος της κίνησης αυτής ήταν η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επαγγλματιών αυτών που σερβίρουν αλκοολούχα ποτά (bartenders) ώστε να αποθαρρύνεται η υπερβολική ή αλόγιστη κατανάλωση.
Το έντυπο μοιράστηκε στο κοινό στην εκδήλωση Premium Stories στις 8 & 9 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής.

 

Απολαύστε υπεύθυνα
Αλκοόλ και νέοι
Αλκοόλ και οδήγηση
Αλκοόλ και νοθεία
Αλκοόλ και κατανάλωση
Αλκοόλ και υγεία

EN.E.A.Π

Αλκοόλ & Νέοι

Απολαύστε Υπεύθυνα

Αλκοόλ